Wanneer kies je voor relatietherapie?

Binnen elke relatie zijn er momenten waar het goed en minder goed gaat. Dat is normaal bij een lange relatie. Pas wanneer je zo ver van elkaar verwijderd raakt dat je niet weet of het nog zinvol is om bij elkaar te blijven is het belangrijk om stappen te ondernemen.

Bij elke lange relatie is de stap om te vertrekken een erg grote. Vooral wanneer je nog twijfelt of je wel de juiste keuze maakt. Gevoelens als boosheid en teleurstelling spelen een grote rol en zorgen ervoor dat je je afsluit van de ander. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het gevoel van ‘houden van’ dat ooit heel sterk was nu bijna volledig verdwenen lijkt.

Op zo’n moment kan het zinvol zijn om in relatietherapie te gaan. Tijdens de therapie gaan jullie samen onderzoeken of jullie relatie nog een kans van slagen heeft.

Waarom kies je voor relatietherapie?

Een relatietherapeut is een onafhankelijke derde partij, die zonder een oordeel te vellen kijkt naar de situatie. Deze onpartijdige therapeut behandelt uw situatie met respect en bekijkt de zienswijze van beide partijen. Uw therapeut zorgt ervoor dat u elkaar beter begrijpt en zich beter kan inleven in de ander.

Anders dan wanneer bijvoorbeeld familie zich met het gesprek bemoeit, is de therapeut in staat om u beiden aan het woord te laten. En misschien nog wel belangrijker, de therapeut zorgt ervoor dat u beiden naar elkaar luistert.

Wat doet een relatietherapeut?

Mocht u kiezen voor relatietherapie in IJsselstein, bij Psychologiepraktijk Desirée Melssen, dan zal Desirée samen met u en uw partner op zoek gaan naar een manier om bestaande problemen het hoofd te bieden. Hierbij wordt gekeken naar de achtergrond van de problemen en vaak wordt er ook een blik geworpen op het gezin van herkomst.

In sommige gevallen biedt dit namelijk veel inzicht in het ontstaan van de problemen. Daarnaast gaat u oefenen op de communicatie met elkaar en vaak krijgt u huiswerkopdrachten mee om het geleerde in de praktijk te brengen.

Sessies duren 90 minuten en zullen in het begin wat vaker plaatsvinden. Langzaam bouwt u de hoeveelheid van de sessies af, wanneer het beter gaat.

Kies voor relatietherapie in IJsselstein

Herkent u zich in bovenstaand verhaal? Aarzel dan niet en leg uw verhaal aan mij voor. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over relatietherapie in IJsselstein? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier (link naar contactformulier). Bellen voor een afspraak, of een mailtje sturen mag natuurlijk ook!

Relatietherapie komt niet in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering bij uw zorgverzekeraar. Heeft u een aanvullende verzekering informeer dan bij uw zorgverzekeraar of deze therapie (gedeeltelijk) wordt vergoed. Per consult van 90 minuten ontvangt u een factuur van € 212,00 (BTW vrij).