Desirée wilde niet altijd al psycholoog worden, in tegendeel. Vroeger was ze ervan overtuigd dat ze dierenarts zou worden en later wilde ze journalistiek gaan studeren. Toen ze daar werd uitgeloot ging ze op zoek naar iets anders en kwam uiteindelijk bij de studie psychologie uit.

Altijd op zoek naar een uitdaging

Als iemand die niet stil kan zitten, was Desirée dan ook niet tevreden met slechts één stage. Ze besloot een dubbele stage te lopen, één waar ze zich richtte op de behandeling en één waar ze een onderzoek deed. In 1992 studeerde ze af als klinisch psycholoog aan de Radboud Universiteit, waar ze werd opgeleid door prof. dr. Hoogduin en prof. dr. Schaap.

Na haar studie liep Desirée verschillende stages en werkervaringsplekken, om zo meer ervaring op te kunnen doen. Zo begon zij te werken met gehandicapten en verstandelijk beperkten, op een prachtige locatie midden in het bos.

Uiteindelijk kwam zij te werken in Boxtel, waar zij ook voor het eerst af en toe zelf iemand behandelde. Een eigen praktijk kon het nog niet worden genoemd, maar de start was er.

Een out of the box therapeut

Desirée is iemand die niet graag binnen de lijntjes kleurt en zich graag verder ontwikkelt. Na haar studie deed zij dan ook nog verschillende cursussen, zoals de cursus Energie Psychologie, EMDR (bij Peter Baldé), Relatietherapie, cognitieve gedragstherapie en nog veel meer. Daarnaast volgde Desirée in 2010 de postmaster opleiding tot GZ-Psycholoog.

Kijkend naar de manier van behandelen van Desirée, kan deze omschreven worden als eclectisch. Dit houdt in dat Desirée zich niet richt op één stroming en zich niet vasthoud aan één specifieke theorie. Zij streeft ernaar om verschillende denkwijzen, therapievormen, werkwijzen en stijlen samen te laten smelten tot iets nieuws. Tot iets beters.

Desirée richt zich op de integratieve therapie, waarbij men niet werkt vanuit een klacht of een probleem maar zich meer richt op jou als mens. Vanuit je eigen kracht leer je omgaan met een situatie of zorg je dat een probleem of klacht verminderd. Hierbij maakt zij ook gebruik van holistische therapie, waarbij de mens ook als uitgangspunt wordt genomen.

Psycholoog in IJsselstein

De oplettende lezer zal hebben opgemerkt dat Desirée lange tijd in de zuidelijke kant van ons land heeft gewoond. Meer dan 15 jaar geleden besloot zij te verhuizen naar het midden van ons land, voor de liefde. Erik ondersteunt haar naast zijn eigen werkzaamheden als praktijkondersteuner.

In haar eigen praktijk in IJsselstein ontvangt Desirée mensen uit het hele land, want tevreden cliënten verwijzen graag naar haar.